Today.ua

Ціла і терта морква на зиму: два простих рецепти консервації

Взимку ціни на моркву обов'язково зростуть, а от заморожувати продукт може бути не найкращою ідеєю, враховуючи, що невідомо, якою буде ситуація з електрикою в країні. Ідеальним варіантом стане - маринування овочів в цілому і тертому вигляді.

Ціла маринована морква ідеально підійде для приготування салатів та страв, а терта для засмажок або рагу.

Ціла морква на зиму - рецепт

Інгредієнти (кількість інгредієнтів на одну банку):

Спосіб приготування:

  1. Моркву відварити, остудити та очистити.
  2. Простерилізувати літрові банки.
  3. На дно банок викласти по одному лавровому листку, пару горошин перцю та варену моркву.
  4. У літр води додати сіль, оцет та цукор - перемішати.
  5. Маринад влити у банку.
  6. На дно каструлі викласти рушник, вставити банки і залити їх по плічка водою, включити вогонь, довести до кипіння і стерилізувати 40-50 хвилин.
  7. Закатати банки, укутати до повного остигання. Зберігати у темному, прохолодному місці.

Терта морква на зиму - рецепт

Інгредієнти (кількість зазначено на 0,5 банку):

Спосіб приготування:

  1. Моркву очистити та натерти на великій тертці.
  2. До моркви додати сіль та оцет - добре перемішати руками, дати пустити сік.
  3. Моркву щільно укласти в півлітрові банки, прикрити кришками та стерилізувати у каструлі протягом 1 години.

Нагадаємо, досвідчені господині назвали найкращий маринад для консервування помідорів та огірків – ідеальне співвідношення інгредієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ