Взимку ціни на моркву обов'язково зростуть, а от заморожувати продукт може бути не найкращою ідеєю, враховуючи, що невідомо, якою буде ситуація з електрикою в країні. Ідеальним варіантом стане - маринування овочів в цілому і тертому вигляді.
Ціла маринована морква ідеально підійде для приготування салатів та страв, а терта для засмажок або рагу.
Ціла морква на зиму - рецепт
Інгредієнти (кількість інгредієнтів на одну банку):
- 1 літр води
- 1 ст. л. солі
- 80 г цукру
- 100 мл оцту
- 1 лавровий лист
- 2 горошини чорного перцю
Спосіб приготування:
- Моркву відварити, остудити та очистити.
- Простерилізувати літрові банки.
- На дно банок викласти по одному лавровому листку, пару горошин перцю та варену моркву.
- У літр води додати сіль, оцет та цукор - перемішати.
- Маринад влити у банку.
- На дно каструлі викласти рушник, вставити банки і залити їх по плічка водою, включити вогонь, довести до кипіння і стерилізувати 40-50 хвилин.
- Закатати банки, укутати до повного остигання. Зберігати у темному, прохолодному місці.
Терта морква на зиму - рецепт
Інгредієнти (кількість зазначено на 0,5 банку):
- 1 кг моркви
- 1 ст. л. солі
- 2 ст. л. оцту
Спосіб приготування:
- Моркву очистити та натерти на великій тертці.
- До моркви додати сіль та оцет - добре перемішати руками, дати пустити сік.
- Моркву щільно укласти в півлітрові банки, прикрити кришками та стерилізувати у каструлі протягом 1 години.
Нагадаємо, досвідчені господині назвали найкращий маринад для консервування помідорів та огірків – ідеальне співвідношення інгредієнтів.