Чай – це не лише смачний, а ще й дуже корисний напій. Особливо деякі його різновиди, які назвала українська дієтологиня.
Відома дієтологиня Світлана Фус поділилася важливою інформацією з читачами свого блогу в Інстаграм. Експерт у галузі харчування зазначила, що чай - один із найбільш споживаних у світі, оскільки дуже корисний для здоров'я. Вона також розповіла, які чаї варто якнайчастіше вживати людям.
Світлана зазначила, що зелений чай містить флавоноїди, які корисні організму. Вони мають антиоксидантні та протизапальні властивості, тому покращують стан судин, тим самим зменшуючи ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Але, за словами Фус, не менш корисними є і трав'яні чаї. Вона виділила кілька видів настоїв. Так, наприклад, ромашковий чай допомагає розслабитися та швидше заснути, а м'ятний рятує від метеоризму та спазмів, а також покращує роботу травної системи та заспокоює.
Імбирний чай тонізує, покращує моторику шлунково-кишкового тракту та допомагає знімати спазми у шлунку. Дієтолог каже, що такий напій дуже корисний і при застуді, знімає набряки і зменшує почуття голоду.
Світлана також рекомендує вживати чай із шипшини, що містить аскорбінову кислоту, необхідну для підтримки імунної системи. Не менш корисним є і каркаде, який відомий спазмолітичною та жарознижувальною дією.
"Важливо, щоб інгредієнти таких напоїв були натуральними. А говорити про користь чаю з трав можна, тільки знаючи його склад. Крім того важливо ознайомитися з показаннями і протипоказання до застосування трав’яних чаїв", - додала експерт.
Нагадаємо, раніше лікарі назвали, який напій корисніший для людей – чай чи кава.