Тушкована капуста як у ресторані: шеф-кухарі додають у страву два секретні інгредієнти

Автор: Леся Ловіцька

Тушкована капуста готується швидко і дуже просто, але найчастіше виходить не такою смачною, як у хорошому кафе чи ресторані. Шеф-кухарі назвали два інгредієнти, які допоможуть створити еталонну страву.

Тушкована капуста як у ресторані: шеф-кухарі додають у страву два секретні інгредієнти - today.ua

Тушкована капуста у традиційному рецепті готується з додаванням солі, перцю, дрібки цукру та засмажки, що складається із цибулі, моркви та томатної пасти чи соку. Можна експериментувати з улюбленими спеціями. Спробуйте додати ще два інгредієнти, які змінять смакові відтінки.

Борошно

Вона здатна покращити смак тушкованої капусти, а без неї страва виходить рідкуватою і з неприємною кислинкою. Достатньо однієї столової ложки на кілограм продукту.

Досвідчені кулінари додають борошно, попередньо обсмаживши його на сухій сковороді. Борошно можна ввести безпосередньо під час приготування засмажки. Потрібно стежити, щоб не утворилися грудочки, і овочі не пригоріли.

Популярні зараз

Війна в Україні: у відомстві Буданова визнали, що Україна не зможе виграти у РФ на полі бою

Тариф на електроенергію для населення зросте найближчим часом: в НБУ прогнозують його суттєве підвищення

Омолоджуючі зачіски для жінок за 50: стильні варіанти на прикладі зірок Голлівуду

У ЗСУ повідомили про плани росіян щодо захоплення Харкова та Сум

Є три причини додати до тушкованої капусти трохи борошна. Воно надає їй приємної тягучості, прибирає водянистість і зайву кислинку, яка присутня у багатьох сортах капусти. Смак стає ніжнішим і більш яскраво вираженим.

Тушкована капуста як у ресторані: шеф-кухарі додають у страву два секретні інгредієнти

Коріандр

Дивовижна властивість цієї спеції полягає в тому, що це природний "підсилювач смаку". Він ідеально поєднується як з м'ясом чи рибою, так і з овочами. Тушкована капуста з ним набуде цікавого присмаку – гості не відразу здогадаються, що входить до складу страви.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Коріандр використовують як у меленому вигляді, так і в зернах. Потрібно взяти приблизно чайну ложку на сотейник об'ємом 3-4 літри.

Нагадаємо, що у вересні в Україні обвалилися ціни на капусту. Вартість овочів рекордно знизилася порівняно з минулим роком.