Today.ua

Тушкована капуста як у ресторані: шеф-кухарі додають у страву два секретні інгредієнти

Тушкована капуста готується швидко і дуже просто, але найчастіше виходить не такою смачною, як у хорошому кафе чи ресторані. Шеф-кухарі назвали два інгредієнти, які допоможуть створити еталонну страву.

Тушкована капуста у традиційному рецепті готується з додаванням солі, перцю, дрібки цукру та засмажки, що складається із цибулі, моркви та томатної пасти чи соку. Можна експериментувати з улюбленими спеціями. Спробуйте додати ще два інгредієнти, які змінять смакові відтінки.

Борошно

Вона здатна покращити смак тушкованої капусти, а без неї страва виходить рідкуватою і з неприємною кислинкою. Достатньо однієї столової ложки на кілограм продукту.

Досвідчені кулінари додають борошно, попередньо обсмаживши його на сухій сковороді. Борошно можна ввести безпосередньо під час приготування засмажки. Потрібно стежити, щоб не утворилися грудочки, і овочі не пригоріли.

Є три причини додати до тушкованої капусти трохи борошна. Воно надає їй приємної тягучості, прибирає водянистість і зайву кислинку, яка присутня у багатьох сортах капусти. Смак стає ніжнішим і більш яскраво вираженим.

Коріандр

Дивовижна властивість цієї спеції полягає в тому, що це природний "підсилювач смаку". Він ідеально поєднується як з м'ясом чи рибою, так і з овочами. Тушкована капуста з ним набуде цікавого присмаку – гості не відразу здогадаються, що входить до складу страви.

Коріандр використовують як у меленому вигляді, так і в зернах. Потрібно взяти приблизно чайну ложку на сотейник об'ємом 3-4 літри.

Нагадаємо, що у вересні в Україні обвалилися ціни на капусту. Вартість овочів рекордно знизилася порівняно з минулим роком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ