Today.ua

У багатьох областях України оголосили штормове попередження: ожеледиця та сильний вітер

У неділю, 7 січня 2024 року, в Україні очікується не найсприятливіша зимова погода. Синоптики прогнозують посилення вітру, хуртовину та ожеледицю на більшій частині території країни.

Український гідрометцентр опублікував новий прогноз погоди на 7 січня. Згідно з ним, мешканцям більшості областей варто готуватися до погіршення погоди найближчим часом. Крім того, майже у всіх регіонах оголошено штормове попередження 1 рівня.

Синоптики попереджають, що у всіх областях, крім Одеської, Миколаївської, Запорізької, Херсонської, Закарпатської та АР Криму, очікується ожеледиця, налипання мокрого снігу, хуртовини та пориви вітру 15-20 метрів за секунду.

Водночас у центральних та Донецькій областях протягом усього дня йтиме значний дощ та часом мокрий сніг. На півдні опадів вночі не прогнозують, проте вдень буде дощово. У північному регіоні, Волинській та Рівненській областях йтиме невеликий сніг.

На дорогах західної, північної та східної частини країни прогнозують ожеледицю. Тому водіям слід виявити особливу увагу під час їзди.

Що стосується температури повітря, то у південних регіонах буде від 2 до 7 градусів тепла вночі та від 5 до 10 градусів тепла вдень. У Криму буде значно тепліше – до +16 градусів за Цельсієм.

На півночі України буде по-зимовому холодно – від -7 до -12 градусів протягом доби. А у Сумській та Чернігівській областях температура повітря може знизитися до -15…-20 градусів.

В інших областях температура коливатиметься від +1 до -4 градусів.

Нагадаємо, що через складні погодні умови в деяких областях українцям дозволять виходити з дому в комендантську годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ