Today.ua

У хустці та з символічною брошкою: Олена Зеленська з чоловіком вшанувала пам'ять жертв Голодомору

Володимир та Олена Зеленські відвідали поминальну церемонію, присвячену пам'яті жертв Голодомору в Україні. Перша леді обрала елегантний образ для жалобного заходу.

Сьогодні, 25 листопада, в Україні згадують жертв Голодомору 1932-1933 років. У 90-ті роковини трагедії у Києві пройшла пам'ятна служба в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, яку відвідали Володимир та Олена Зеленські. Після президентське подружжя вирушило до пам'ятника, встановленого на згадку про українців, які загинули за часів масового голоду, який був організований радянською владою.

"Сьогодні звучатимуть наші молитви. І звучатимуть наші слова на захист справедливості. І буде видно нашу солідарність – солідарність усіх вільних людей, які запалять свічки пам’яті на знак того, що Україна ніколи не забуде своїх людей, чиї життя були забрані Голодомором-геноцидом", - йдеться у спільній заяві глави держави та його дружини.

Для заходу Олена Зеленська обрала стриманий образ. Вона з'явилася на публіці у чорному двобортному пальті, яке прикрашала брошка у вигляді колоска пшениці, що несе особливий зміст. Справа в тому, що колосок пшениці в Україні є одним із символів Голодомору.

Образ перша леді доповнила високими чоботями на підборах чорного кольору та світлою хусткою, яку пов'язала на голову під час служби у церкві.

А раніше ми писали про те, як образ Олена Зеленська з'явилася на публіці з чоловіком у день Революції Гідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ