Today.ua

Як позбутися гормонів та антибіотиків у курці: три прості лайфхаки

Курка - один із найдоступніших видів м'яса. Якщо не говорити про домашню курку, то ні для кого не секрет, що на птахофабриках курам дають антибіотики та гормони для прискореного росту. Ми розповімо, як правильно готувати магазинну курятину, щоб у ній не залишилося шкідливих для вашого здоров'я речовин.

Правила варіння курки

Бульйон з магазинної курки – не найкращий варіант. Адже в процесі варіння більша частина токсинів з м'яса потрапляє у воду. Якщо ви все ж таки варите магазинну курку, то першу воду після закипання обов'язково потрібно злити, а потім залити курку водою знову і варити далі бульйон. Однак все ж таки краще варити бульйон з домашньої курки. Він буде і смачнішим, і принесе організму хоч якусь користь.

У чому потрібно замочити курку перед приготуванням

Найкращий спосіб позбавиться хімії, яка може бути в м'ясі - зняти шкіру з курки і замочити її в одному з маринадів.

Можна взяти літр води і 3-4 столові ложки солі, додати пару столових ложок лимонного соку, перемішати всі інгредієнти і викласти м'ясо в маринад. Залишіть курку маринуватися протягом декількох годин, а потім злийте рідину і залийте новим розчином з тих же компонентів. Ще через годину можете готувати з курки будь-яку страву.

Позбутися гормонів та антибіотиків у курячому м'ясі допоможе і мінеральна вода. Замочіть курку в мінеральній воді і залиште на кілька годин.

Позбавтеся всіх нутрощів курки

Якщо ви хочете запекти курку цілком, то обов'язково потрібно позбутися всіх нутрощів, адже саме в них, як і в шкірці, накопичуються гормони. Очистіть курку вручну, промийте її, замочіть, і тільки потім приступайте до готування.

Раніше повідомлялося, які п'ять продуктів вважаються шкідливими для серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ