Today.ua

Учені з'ясували, яка частина чоловічого тіла найбільше приваблює жінок, і від чого вона активно росте

Твердження, що жінка любить вухами а не очима, не таке вже й беззаперечне. Жінки, як і чоловіки, також спершу оцінюють зовнішність потенційного партнера, а вже згодом дозволяють йому "навішати локшини" на свої бідолашні вуха.

Втім, майже жодна з опитаних жінок не змогла сказати, що насамперед привертає її увагу у чоловічій зовнішності. Але як з'ясувалось у ході дослідження, більшість звертають увагу, насамперед, на один орган, а точніше на його довжину. Отже, що найбільше приваблює жінок у чоловіках?

Щоб дати відповідь на це питання, дослідники ретельно вивчили параметри 9 тисяч найкрасивіших американських військовослужбовців. Склали на основі цього дослідження узагальненого фоторобота, як має виглядати ідеальний чоловік. А далі з допомогою комп'ютерних технологій видозмінювали його як могли: щось подовжували, щось вкорочували, щось робити ширшим, а щось вужчим.

Фотороботи усіх цих модифікованих чоловіків давали роздивитися жінками та вибрати серед них найпривабливішого. Як з'ясувалось, більшість представниць прекрасної статі звабились не рельєфними м'язами, не рисами обличчя і навіть не очима, а… довжиною ніг. Саме довгоногих чоловіків жінки визнали найпривабливішими.

Втім, аж надто довгі чоловічі ноги у жінок також не котируються. Довжина нижніх кінцівок приблизно має бути такою, як довжина решти тулуба. Тоді це виглядає привабливо.  

Вибір пояснили медики

Медики вмотивували такий вибір тим, що жінка ще з печерних часів обирає собі самця, здатного не лише її захистити, а ще й зачати та виростити здорове потомство. Як з'ясувалось, довгоногі чоловіки (і жінки також) рідше хворіють на діабет 2-го типу, у них рідше бувають проблем із серцево-судинною системою та підвищений тиск. Тобто жінки інстинктивно обрали тих чоловіків, в яких є найменший ризик захворіти.

Звісно, що в довжині ніг, як і в решті тілобудови, велику роль відіграє спадковість. Але хороша генетика – не єдина і не стовідсоткова запорука привабливої зовнішності. Велику роль у цьому відіграють і умови, в яких зростав майбутній чоловік. Тобто у тих чоловіків, які зростали у комфортному середовищі, ноги виростали довші. Зокрема, йдеться про якісне харчування та здоровий психологічний клімат у сім'ї.

Нагадаємо, дієтологи назвали продукти, які найбільше шкодять шкірі та здоров'ю загалом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ