Today.ua

Як позбутися шкідливої “хімії“ у курятині з магазину: три дієві способи

Курятина є дуже цінним дієтичним м'ясом. Але через надмірний вміст гормонів та антибіотиків вона може стати бомбою уповільненої дії для організму. Водночас, вміст цих речовин у м'ясі можна звести до мінімуму. Як готується курятина без "хімії", розповіли дієтологи.

Сьогодні курятина – найдоступніший вид м'ясної продукції. І саме вона є нині основою м'ясного раціону українців. Але, на жаль, запашна домашня курочка, що росла на екологічно чистих продуктах, далеко не всім по кишені. А курей на птахофабриках щедро "годують" гормонами та антибіотиками, щоб вони не хворіли та швидко росли. Накопичившись у людському організмі, уся та "хімія", може спричинити чимало захворювань, утому числі й небезпечних для життя.

Але є декілька способів, якщо й не зовсім позбутися цих речовин у курятині, то принаймні, дуже відчутно зменшити їхній вміст.

Варити курку у двох водах

Дієтологи не радять готувати супи та бульйони на курячому м'ясі, купленому в магазині. Адже при варінні курятини всі шкідливі речовини з м'яса виварюються і потрапляють у рідину. Отже, корисним такий суп точно не буде. Та все ж, якщо ви вирішили приготувати бульйон з такого м'яса, то його слід варити у двох водах. Спочатку трохи проварити м'ясо і злити з каструлі всю воду. А після того залити його свіжою водою і варити вже із додаванням спецій. Так само слід вчинити і з курячою грудкою, яку ви варите для салату.

Добре вимити курку і ретельно вичистити її всередині

Звісно, курка з магазину виглядає чистенькою і привабливою. Та її обов'язково слід ретельно вимити як зовні, так і, особливо, зсередини, заодно видаливши з черевної порожнини всі залишки внутрішніх органів. Так вона відразу стане набагато безпечнішою, оскільки саме в череві концентрується багато токсичних речовин.

Позбутися шкіри та замочити м'ясо на кілька годин

Спеціалісти кажуть, що це – найдієвіший спосіб позбутися хімії. Насамперед з курки треба видалити шкіру, бо в ній також нічого корисного немає. Після того замочіть курятину у соляному розчині з лимоном. Пропорції для розчину такі: на літр води – 3-4 столові ложки солі і декілька столових ложок лимонного соку. Сіль слід повністю розчинити у воді. Залийте цим розчином шматки курятини і поставте на кілька годин в холодильник. Після того цей розчин злийте і, якщо є час, повторіть процедуру. Якщо ні, то ретельно промийте курятину у воді і починайте готувати.

Кім того, можна залити курятину мінералкою і також поставити на кілька годин. Мінеральна вода також забере з м'яса токсини.

Нагадаємо, нещодавно Україна закрила в'їзд для курятини та яєць із Польщі через смертоносне захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ