Квашена капуста досить популярний продукт серед українців в осінньо-зимовий період. Її додають в різні страви і їдять в чистому вигляді. Хтось готує квашену капусту самостійно, а хтось довіряє магазинній і базарній продукції. Прилавки магазинів і базарів вже завалені квашеною капустою, і українці охоче розкуповують улюблений продукт. За словами дієтологів, квашена капуста корисніша за свіжу.
Найпопулярніша серед покупців класична кисла капуста, на другому місці - маринована капуста. У середньому кілограм капусти на базарі коштує 50 гривень. Звичайна квашена капуста - 40 грн/кг. Такі ж ціни були і в минулому році. Заквасити капусту в домашніх умовах буде коштувати в 2-3 рази дешевше.
Медики говорять про те, що їсти квашену капусту можна хоч кожен день по три рази, тільки невеликими порціями. В осінньо-зимовий період це незамінне джерело вітаміну С і потужний антиоксидант. Квашену капусту можна додавати в борщ, вінегрет, вареники, пиріжки, та інші страви української кухні. Для закваски дуже важливо правильно обирати свіжу капусту. Головка капусти повинна бути не менше 3 кг, така капуста смачніша і соковитіша. Її колір повинен бути білим. Зелена капуста в готовому вигляді може давати гіркоту.
Раніше повідомлялося, що квашена капуста впливає на довголіття та імунітет організму людини.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal