Today.ua

В Укренерго назвали пристрої, які споживають найбільше електроенергії у квартирах

Після масових ракетних атак України 10-11 жовтня майже у всіх містах почалися аварійні відключення електрики. На сьогоднішній день ситуацію з енергопостачанням стабілізували, проте громадян просять максимально обмежити споживання електрики у вечірні (17:00-22:00) та ранкові (8:00-11:00) години. В "Укренерго" назвали найенерговитратніші прилади, які потрібно вимикати в цей час, щоб розвантажити мережу.

За інформацією німецької Федеральної асоціації управління енергетикою та водними ресурсами (BDEW), споживання енергії у квартирі розподіляється таким чином:

Найменший рівень споживання електроенергії – уночі. Саме тому громадян просять включати обігрівачі, пральні машинки, бойлери, посудомийки та інші енерговитратні прилади після 22:00. Електроплити та духовки не "жеруть" стільки, скільки пральні машинки та сушарки. У вечірній час користуйтеся лише найнеобхіднішою побутовою технікою, щоб уникнути відключень електрики надалі.

Бажано бути готовим до того, що віялові відключення електрики знову повторюватися. Для цього запасіться повербанками та ліхтариками із запасними батареями для всіх членів сім'ї. При відключенні електроенергії потрібно вимикати електроприлади з мережі та не відкривати холодильну та морозильну камери. Важливо зробити запаси питної води, адже під час відключення електрики у багатоповерхових будинках відключають і воду.

Раніше повідомлялося, як можна заощадити електроенергію, замінивши звичайні лампочки на енергоефективні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ