Today.ua

Валерій Залужний та Ліна Костенко отримали звання почесних громадян Києва: нагородив Кличко

Мер Києва зустрівся з двома визначними українцями – Ліною Костенко та Валерієм Залужним. Віталій Кличко вручив їм нагороду за їхні заслуги – знак почесного громадянина Києва.

Сьогодні, 8 травня 2024 року, міський голова столиці України приїхав у гості до легендарної української поетеси Ліни Костенко. Разом із Віталієм Кличком також прибув і Валерій Залужний. Метою візиту мера та екс-головнокомандувача ЗСУ стало вручення звання "Почесний громадянин Києва" господині будинку та генералу.

Про це розповів у своєму Фейсбук Кличко. Він зазначив, що Валерій Федорович та Ліна Василівна стали "справжніми моральними авторитетами" для киян та всіх українців.

"Ліна Василівна протягом багатьох років уособлює незламність та вільну й талановиту душу українців. Дух свободи та сміливості! Валерія Федоровича ми відзначали за його особисті заслуги під час оборони столиці та в захисті державного суверенітету і свободи України", - наголосив мер Києва.

Віталій Кличко також поділився фотографіями, зробленими у будинку поетеси. Підписники міського голови в коментарях під публікацією зазначили, що Ліна Костенко та Валерій Залужний точно заслуговують на нагороду. Українці привітали нових почесних киян та побажали їм усіляких благ.

Нагадаємо, що раніше Валерій Залужний зустрівся зі своєю улюбленою українською співачкою, про що публіці розповіла сама виконавиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ