Зазвичай для приготування паски потрібно використовувати чимало інгредієнтів, витративши при цьому кругленьку суму. Але є і більш бюджетні варіанти великодньої випічки, які нічим не гірші на смак. Пропонуємо рецепт пишної ванільної паски, яку зможуть спекти навіть недосвідчені господині.
Рецепт бюджетної паски
Інгредієнти:
- Борошно - 500-650 грамів
- Молоко – 250 мілілітрів
- Дріжджі живі - 25-30 грамів (або 10 грамів сухих)
- Яйця – 3 штуки
- Цукор – 125 грамів
- Ванільний цукор – 30 грамів
- Вершкове масло – 100 грамів
- Сіль – половина чайної ложки без гірки
- Родзинки – 150 грамів
Приготування:
- Спочатку потрібно трохи нагріти молоко і розчинити в ньому дріжджі, 250 г борошна і одну столову ложку цукру.
- Поставте опару в тепле місце і дочекайтеся, коли вона збільшиться в два рази.
- У цей час можна збити міксером яйця зі звичайним та ванільним цукром та сіллю до білого кольору.
- Після цього змішайте опару і яєчну масу.
- Додайте борошно та м'яке вершкове масло.
- Замісіть м'яке та трохи липке тісто.
- Накрийте миску з тістом харчовою плівкою та поставте в тепле місце.
- Залийте родзинки окропом на п'ять хвилин, після чого злийте воду і обсушіть.
- Коли тісто підніметься вдвічі, до нього треба додати родзинки і обім'яти.
- У підготовлені форми для випікання розкладіть тісто, заповнюючи їх на одну третину.
- Накрийте форми рушником і поставте в тепле місце на 20 хвилин.
- Після цього поставте їх у нагріту до 100 градусів духовку.
- Запікайте 10 хвилин, після чого збільшіть температуру до 180 градусів і випікайте до готовності.
- Прикрасити готові паски можна будь-якою глазур'ю.
Пропонуємо кілька рецептів оригінальних "верхівок" для паски.