Today.ua

Ванільна паска з родзинками: бюджетний рецепт смачної святкової випічки

Зазвичай для приготування паски потрібно використовувати чимало інгредієнтів, витративши при цьому кругленьку суму. Але є і більш бюджетні варіанти великодньої випічки, які нічим не гірші на смак. Пропонуємо рецепт пишної ванільної паски, яку зможуть спекти навіть недосвідчені господині.

Рецепт бюджетної паски

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Спочатку потрібно трохи нагріти молоко і розчинити в ньому дріжджі, 250 г борошна і одну столову ложку цукру.
  2. Поставте опару в тепле місце і дочекайтеся, коли вона збільшиться в два рази.
  3. У цей час можна збити міксером яйця зі звичайним та ванільним цукром та сіллю до білого кольору.
  4. Після цього змішайте опару і яєчну масу.
  5. Додайте борошно та м'яке вершкове масло.
  6. Замісіть м'яке та трохи липке тісто.
  7. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою та поставте в тепле місце.
  8. Залийте родзинки окропом на п'ять хвилин, після чого злийте воду і обсушіть.
  9. Коли тісто підніметься вдвічі, до нього треба додати родзинки і обім'яти.
  10. У підготовлені форми для випікання розкладіть тісто, заповнюючи їх на одну третину.
  11. Накрийте форми рушником і поставте в тепле місце на 20 хвилин.
  12. Після цього поставте їх у нагріту до 100 градусів духовку.
  13. Запікайте 10 хвилин, після чого збільшіть температуру до 180 градусів і випікайте до готовності.
  14. Прикрасити готові паски можна будь-якою глазур'ю.

Пропонуємо кілька рецептів оригінальних "верхівок" для паски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ