Варене сало у соєвому соусі: як приготувати ніжну закуску, яка довго зберігатиметься в холодильнику

Автор: Лобанова Єлизавета

Сало можна їсти свіжим, а також запікати, коптити, сушити і навіть варити. У будь-якому вигляді цей продукт буде корисним, пікантним та прикрасить як святковий, так і повсякденний стіл. Якщо ви хочете скуштувати щось нове, пропонуємо рецепт вареного сала в соєвому соусі.

Варене сало у соєвому соусі: як приготувати ніжну закуску, яка довго зберігатиметься в холодильнику - today.ua

Сало в соєвому робиться дуже легко і просто. Така закуска чудово поєднується зі свіжими овочами та свіжим хлібом. Приготуйте невелику порцію на пробу, але будьте певні, що її швидко зметуть зі столу і треба буде готувати ще.

Рецепт вареного сала у соєвому соусі

Інгредієнти:

  • Сало — 700 г
  • Соєвий соус - 150 мл
  • Вода - 5 стіл. л.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Перець горошком - 10 шт.

Сало бажано брати з м'ясними прошарками, тоді готова страва вийде особливо соковитою і смачною.

Популярні зараз

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

У ПЦУ розставили крапки над “і“ у питаннях жіночого дрес-коду для відвідин церкви

В Україні починається масовий перерахунок субсидій: що зміниться

В Україні пропонують починати шкільну освіту з 3-5 років

Варене сало у соєвому соусі: як приготувати ніжну закуску, яка довго зберігатиметься в холодильнику

У рецепті вказані основні базові спеції, але за бажання можна додавати ще щось. Наприклад, коріандр, запашний перець, паприку.

Сало ретельно промийте під проточною прохолодною водою. Розріжте сало на порційні шматки прямокутної форми.

Викладіть шматочки сала в сотейник або невелику каструлю, зверху покладіть перець горошком, роздавлений часник і лавровий лист.

Залийте все соєвим соусом і додайте 5-10 столових ложок прохолодної води. Усі шматочки сала повинні бути повністю занурені в рідину.

Поставте сотейник на плиту. На максимальному вогні доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і варити сало на слабкому вогні хвилин 20-30.

Залишіть сотейник накритий кришкою до повного охолодження.

Коли сало охолоне, витягнути його з соєвого соусу і помістіть в холодильник на зберігання.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати мариноване сало у банці зі смаком шашлику.