Today.ua

Варене сало у соєвому соусі: як приготувати ніжну закуску, яка довго зберігатиметься в холодильнику

Сало можна їсти свіжим, а також запікати, коптити, сушити і навіть варити. У будь-якому вигляді цей продукт буде корисним, пікантним та прикрасить як святковий, так і повсякденний стіл. Якщо ви хочете скуштувати щось нове, пропонуємо рецепт вареного сала в соєвому соусі.

Сало в соєвому робиться дуже легко і просто. Така закуска чудово поєднується зі свіжими овочами та свіжим хлібом. Приготуйте невелику порцію на пробу, але будьте певні, що її швидко зметуть зі столу і треба буде готувати ще.

Рецепт вареного сала у соєвому соусі

Інгредієнти:

Сало бажано брати з м'ясними прошарками, тоді готова страва вийде особливо соковитою і смачною.

У рецепті вказані основні базові спеції, але за бажання можна додавати ще щось. Наприклад, коріандр, запашний перець, паприку.

Сало ретельно промийте під проточною прохолодною водою. Розріжте сало на порційні шматки прямокутної форми.

Викладіть шматочки сала в сотейник або невелику каструлю, зверху покладіть перець горошком, роздавлений часник і лавровий лист.

Залийте все соєвим соусом і додайте 5-10 столових ложок прохолодної води. Усі шматочки сала повинні бути повністю занурені в рідину.

Поставте сотейник на плиту. На максимальному вогні доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і варити сало на слабкому вогні хвилин 20-30.

Залишіть сотейник накритий кришкою до повного охолодження.

Коли сало охолоне, витягнути його з соєвого соусу і помістіть в холодильник на зберігання.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати мариноване сало у банці зі смаком шашлику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ