Вареники та пельмені люблять багато хто, а ось проводити години на кухні бажають далеко не всі. Прикро, якщо всі старання нанівець – і вироби розварюються, перетворюючись на місиво. Спробуйте додати до тіста секретний інгредієнт, щоб уникнути такої неприємності.
Досвідчені кулінари закликали готувати заварне тісто. Воно виходить щільним, ніжним, добре ліпиться і при цьому не розвалюється при термічній обробці. Окріп міцно з'єднує всі компоненти між собою і не дає майбутній начинці можливості вилізти назовні.
Інгредієнти
- 500 г борошна
- яйце
- 2 ст. л. олії або вершкового масла
- сіль за смаком
- 200 мл окропу – секретний інгредієнт
Приготування
Спочатку потрібно змішати масло з сіллю та окропом, розмішати, щоб досягти однорідності. Потім додайте яйце і просіяне борошно. Замісіть тісто - борошна може знадобитися трохи більше чи менше.
Головне – щоб тісто не липло до рук, але при цьому не було забитим, без грудок. Потрібно, щоб воно відпочило. Покладіть тісто у миску, присипану борошном. Накрийте зверху харчовою плівкою або рушником.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Через 20-30 хвилин можна приступати до формування вареників чи пельменів. Шматочки тіста потрібно розкачати в кружальця – не дуже тонко.
Опускайте зліплені вареники або пельмені у киплячу підсолену воду, куди потрібно додати чайну ложку олії. Не слід переварювати вироби – вони повинні кипіти на середньому вогні не більше 5 хвилин після того, як спливуть на поверхню. Смачного!
Нагадаємо, що в АТБ обвалилася ціна на пельмені. Упаковка від ТМ "Левада" 900 г подешевшала з 162,90 до 95,90 грн.