Вареники з вишнею складно зіпсувати, але цілком можливо. Вироби можуть розвалитися і начинка витече назовні, якщо тісто приготовлене неправильно. Спробуйте використати перевірений рецепт із секретним інгредієнтом, який допоможе уникнути розчарування.
Інгредієнти
• 250-300 г пшеничного борошна;
• яйце;
• 100 мл крижаної води – секретний інгредієнт;
• дрібка солі;
• 700 г вишні без кісточок;
• 1 ст. л. крохмалю;
• цукор та сметана за смаком.
Приготування
Яйця потрібно змішати з сіллю та столовою ложкою цукру (можна додати більше). Потім слід засипати просіяне борошно і крижану воду. Замішайте тісто, яке має вийти м'яким та еластичним. Зазвичай до досягнення однорідності достатньо 5-10 хвилин.
Після замішування тесту на вареники слід відпочити протягом півгодини. За цей час можна підготувати начинку. Із вишень слід видалити кісточки, після чого вишні посипати крохмалем. Це необхідно, щоб вони пустили менше соку.
Розкотіть тісто і сформуйте однакові кружальця - можна використовувати склянку. Вони не повинні бути надто тонкими, щоб добре утримувати ягоду і не пошкоджуватися при варінні. Викладайте по кілька вишень та формуйте вареники.
Якщо відразу посипати вишні цукром, вони пустять сік і буде складно ліпити вареники. Тому начинка має бути максимально сухою, щоб можна було защипити краї і не переживати, що вони погано з'єднані.
Вироби потрібно відварити в підсоленому окропі протягом п'яти хвилин після закипання. Готові вареники з вишнею можна посипати цукром, полити медом чи сметаною – на власний розсуд. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати смачні ліниві вареники з сиром - за найшвидшим рецептом.