Today.ua

Варення з червоної аличі без кісточок: як приготувати домашній смаколик на зиму

З червоної аличі готують багато різних ласощів та навіть закусок. Відмінним варіантом може стати яскраве та смачне варення без кісточок. Пропонуємо простий рецепт цього смаколика з м'якою текстурою та цікавим смаком.

Рецепт варення з червоної аличі без кісточок

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку потрібно перебрати аличу і прибрати плоди, які почали псуватись або в них "оселилися" комахи.
  2. Промийте та просушіть фрукти.
  3. Розріжте плоди навпіл і видаліть кісточки.
  4. Перекладіть їх у велику каструлю з товстим дном.
  5. Пересипте цукром і акуратно струсіть каструлю, щоб цукор покрив кожну половину аличі.
  6. Залишіть на годину, щоб фрукти пустили сік.
  7. Потім влийте воду та поставте на вогонь.
  8. Доведіть до кипіння та проваріть на маленькому вогні 30-40 хвилин.
  9. Коли алича стане м'якою, її можна перебити блендером. За бажання плоди можна залишити цілими.
  10. Проваріть ще 10 хвилин, перекладіть в банки і закатайте.
  11. Поставте банки з варенням на кришки, укутайте чимось теплим і залиште до охолодження.
  12. Потім перенесіть у місце, де вони зберігатимуться до зими.

Смачного!

Пропонуємо також простий рецепт густого варення з ожини, яке стане відмінним доповненням до млинців або оладок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ