Кульбаба – це яскрава весняна квітка, яка росте в усіх регіонах України. Але це ще й кладезь вітамінів і цінних для здоров'я людини мікроелементів. Тому варення з кульбаб користується популярністю у господинь. Як же правильно підготувати інгредієнти і зварити ці корисні ласощі?
Дієтологи кажуть, що квіти кульбаби містять корисний для здоров'я очей бета-каротин, а також лютеїн, вітаміни групи В, вітаміни Е, С, А та РР, кальцій, калій, залізо, натрій, мідь, селен та інші важливі для організму мікроелементи. Варення з цих квіток має протизапальну властивість і загальнозміцнюючий ефект.
Щоб приготувати варення з кульбаб, важливо правильно зібрати квіти. Робити це слід в екологічно чистих місцях, далеко від трас, доріг та місць, де люди вигулюють домашніх тварин. Також не підходять для збору кульбаб поля, оброблені хімічними речовинами, та пасовища.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Як приготувати варення з кульбаб
Інгредієнти:
- Кульбаби - 200 штук
- Вода – 400 мілілітрів
- Цукор – 450 грамів
- Лимонна кислота – 10 грамів
Приготування:
- Потрібно зібрати кульбаби та відокремити від зелені жовті пелюстки.
- Перекладіть пелюстки в каструлю і залийте водою.
- Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння та варіть 15 хвилин.
- Потім відвар потрібно зняти з вогню, накрити кришкою та залишити на добу настоюватися.
- Після цього процідіть настій, перелийте його в каструлю і закип'ятіть.
- Додайте цукор і знову доведіть до кипіння.
- Варіть сироп на повільному вогні, часто помішуючи близько 15 хвилин.
- Після цього додайте лимонну кислоту і проваріть пару хвилин.
- Потім зніміть з вогню і розлийте варення з кульбаб у простерилізовані банки і закрутіть.
- Остудіть за кімнатної температури, а потім поставте в холодильник, де варення може зберігатися до шести місяців.
Пропонуємо також рецепт інших домашніх ласощів – київського торта.