Варення з кульбаб: хитрощі приготування корисних і смачних ласощів

Автор: Ольга Березовська

Кульбаба – це яскрава весняна квітка, яка росте в усіх регіонах України. Але це ще й кладезь вітамінів і цінних для здоров'я людини мікроелементів. Тому варення з кульбаб користується популярністю у господинь. Як же правильно підготувати інгредієнти і зварити ці корисні ласощі?

Варення з кульбаб: хитрощі приготування корисних і смачних ласощів - today.ua

Дієтологи кажуть, що квіти кульбаби містять корисний для здоров'я очей бета-каротин, а також лютеїн, вітаміни групи В, вітаміни Е, С, А та РР, кальцій, калій, залізо, натрій, мідь, селен та інші важливі для організму мікроелементи. Варення з цих квіток має протизапальну властивість і загальнозміцнюючий ефект.

Щоб приготувати варення з кульбаб, важливо правильно зібрати квіти. Робити це слід в екологічно чистих місцях, далеко від трас, доріг та місць, де люди вигулюють домашніх тварин. Також не підходять для збору кульбаб поля, оброблені хімічними речовинами, та пасовища.

Варення з кульбаб: хитрощі приготування корисних і смачних ласощів

Популярні зараз

З'явилася найдоступніша нова Skoda Octavia з дизельним двигуном

В Україні знижено ціни на газ

Мобілізація жінок: хто зобов'язаний стати на військовий облік у ТЦК за новим законом

Telegram-канали масово повідомляють про потужний блакитний спалах у небі над Україною: його бачили в багатьох областях

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як приготувати варення з кульбаб

Інгредієнти:

  • Кульбаби - 200 штук
  • Вода – 400 мілілітрів
  • Цукор – 450 грамів
  • Лимонна кислота – 10 грамів

Приготування:

  1. Потрібно зібрати кульбаби та відокремити від зелені жовті пелюстки.
  2. Перекладіть пелюстки в каструлю і залийте водою.
  3. Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння та варіть 15 хвилин.
  4. Потім відвар потрібно зняти з вогню, накрити кришкою та залишити на добу настоюватися.
  5. Після цього процідіть настій, перелийте його в каструлю і закип'ятіть.
  6. Додайте цукор і знову доведіть до кипіння.
  7. Варіть сироп на повільному вогні, часто помішуючи близько 15 хвилин.
  8. Після цього додайте лимонну кислоту і проваріть пару хвилин.
  9. Потім зніміть з вогню і розлийте варення з кульбаб у простерилізовані банки і закрутіть.
  10. Остудіть за кімнатної температури, а потім поставте в холодильник, де варення може зберігатися до шести місяців.

Варення з кульбаб: хитрощі приготування корисних і смачних ласощів

Пропонуємо також рецепт інших домашніх ласощів – київського торта.