Today.ua

Вчені з'ясували, як собаки реагують на фразу “Я тебе люблю“

Собаки дійсно розуміють людську мову, і якщо ми іноді схильні в цьому сумніватися, то реакції вихованців говорять самі за себе. Британські вчені провели дослідження, в ході якого простежили реакцію собак на популярну фразу, не пов'язану ніяк з командами під час дресирування.

Експерти компанії Canine Cottages в ході експерименту заміряли собакам пульс в той момент, коли їм говорили "Я тебе люблю". У такі моменти пульс тварин збільшувався на 46,2%. При цьому, коли господар обнімав свого вихованця, то швидкість його серцевих скорочень знижувалася на 22,7%.

У той же час вченим вдалося з'ясувати, що серцебиття у людей, які побачили своїх собак, частішало на 10,4%. Це означає, що реакція організму на теплі ніжні почуття і у людей, і у собак, повністю взаємна.

Відчуваючи любов людини, серце собаки б'ється майже в 1,5 рази швидше. Не забувайте зайвий раз обіймати своїх собачок і говорити, як ви їх любите. Від обіймів і теплих слів тварина відчуває себе щасливіше, і в цьому немає сумнівів.

Не відомо, щоправда, як таке збільшення частоти пульсу впливає на загальний стан здоров'я собак. Це вчені мають ще з'ясувати.

Раніше повідомлялося, які породи собак обожнюють часто і голосно гавкати без будь-якого приводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ