Today.ua

Що зміниться в організмі, якщо перестати пити каву: відео

Для багатьох людей ранок починається з ароматної кави, а деякі за день випивають кілька чашок напою. Стало відомо, що зміниться в організмі, якщо перестати його вживати.

Холівари щодо користі чи шкоди кави не припиняються. Однак медики радять не зловживати з напоєм, який не можна однозначно назвати безпечним. Лікар Юрій Габорець записав відеоролик, в якому назвав переваги відмови від кави.

Виявляється, якщо припинити вживати напій:

Габорець наголосив, що головна перевага відмови від кофеїну – те, що організм навчиться отримувати енергію без стимулятора. До речі, інформація про те, що кава допомагає прокинутися, не більш ніж хитрість маркетологів. Насправді напій блокує кортизол – гормон, який приводить організм в активну фазу.

"Пити каву – це не більше, ніж звичка, вихована маркетологами та рекламою", – пояснив медик.

@haborets_clinic Любите каву? ☕️ #клінікаюріягаборця #габорець #сбалансованехарчування #кава #залежністьвідкави #медицина #київ #україна ♬ оригинальный звук - клініка Юрія Габорця

Юрій Габорець впевнений, що каву не можна пити вагітним жінкам, причому незалежно від триместру.

У перші місяці напій може призвести до переривання вагітності, а в наступні – викликати гіпертонус матки та спровокувати передчасні пологи. До того ж, кава також викликає печію та підвищує тиск, що шкідливо для майбутніх мам.

Раніше повідомлялося, кому не можна вживати каву, бо напій небезпечний для їхнього здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ