Вінегрет часто готують восени із овочів нового врожаю. У традиційному рецепті – звичні інгредієнти. Німецькі господині використовують секретний компонент, який є практично на кожній кухні.
Вінегрет по-німецьки виходить барвистим, легким, але водночас ситним. Це ідеальна страва для людей, які хочуть урізноманітнити меню вітамінною, недорогою та низькокалорійною стравою. У складі будуть не лише овочі, як в українському варіанті, а й фрукт – яблуко.
Інгредієнти
- картопля – 2-3 шт;
- буряк – 1 великий або два невеликі;
- морква – 1 велика;
- цибулина (краще використовувати білу та солодку);
- яблуко;
- солоні огірки – 2-3 шт.;
- оливкова або соняшникова олія;
- сіль та спеції за смаком.
Приготування
- Відваріть картоплю, буряк та моркву. Якщо є час, краще запекти їх у духовці, використовуючи фольгу. Смак буде більш вираженим.
- Приготуйте заправку. Змішайте олію з сіллю, перцем або будь-якими прянощами, які вам подобаються.
- Наріжте всі овочі кубиком приблизно однакового розміру. Так само потрібно подрібнити яблуко (краще вибирати кисле, а не солодке). Кисле яблуко надасть страві гарний колір і незвичайний смаковий відтінок.
- Залийте всі інгредієнти заправкою та добре перемішайте.
Вінегрет по-німецьки перед подачею краще трохи охолодити - страві достатньо провести півгодини в холодильнику. Смачного!
Нагадаємо, що в українському рецепті у вінегреті є консервований зелений горошок або квасоля. Наші господині іноді додають квашену капусту. Однак у вказаному рецепті їх краще не використати.
Раніше повідомлялося про рецепт дерунів по-німецьки з незвичайним інгредієнтом.