Сало – стратегічний продукт для багатьох українців. Його плюс у довгому терміні придатності. Однак потрібно знати деякі секрети зберігання сала, щоб зберегти його довше свіжим та ароматним.
Сало можна зберігати у свіжому вигляді, а також у солоному та копченому. Пам'ятайте, що в морозилці сало довше збережеться свіжішим, ніж у холодильнику. Тому, якщо ви хочете створити резервний запас, тоді сміливо підготуйте сало і помістіть його в морозильну камеру.
Якщо сало буде оброблено з усіх боків сіллю, його термін придатності ще більше збільшиться. При цьому звертайте увагу на зовнішній вигляд сала - адже навіть один зіпсований шматочок може стати причиною того, що весь шматок швидко зіпсується. Заморожувати потрібно ідеально чисте сало.
А тепер важливий нюанс - перед тим, як сховати свіже сало в морозилку, не забудьте завернути його в поліетиленовий пакет. Копчене сало краще зберігати загорнутим у невеликі шматки полотняних ганчірочок, а зверху вже в пакет.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Якщо у вас немає морозильної камери, тоді помістіть сало в 2-х або 3-літрові банки. Це також допоможе зберегти продукт свіжим якомога довше.
Помістіть підсолене сало у відповідну ємність і накрийте кришкою, залишивши при кімнатній температурі не більше ніж на добу. Тільки після цього банки із салом можна ставити в холодильник. Пам'ятайте про те, що чим крупніші шматочки сала, тим довше вони просолюватимуться.
Раніше дієтологи назвали продукти, які категорично не можна їсти у спеку.