Today.ua

Як легко і просто позбутися стійкого запаху котячої сечі

Завдяки природним особливостям коти мають стійкий запах сечі, що в'їдається у поверхні та залишає сильний неприємний аромат. Тому дуже часто у людей, які мають котів, може вдома стояти аромат сечі. Але все це лише через незнання, як із ним боротися. А знадобиться лише один дешевий аптечний продукт.

Буває так, що новий вихованець у будинку не одразу ходить у відведене йому місце. Навіть якщо тварина освоює лоток, різних неприємностей не уникнути. Також після походу в туалет нерідко у кішок залишаються мокрі лапки, якими залишають сліди на підлозі, через що також з'являється запах.

У котів сеча має сильніший аромат на відміну від кішок, тому що їм потрібно мітити територію.

Як позбутися запаху котячої сечі?

Якщо в будинку з'явився запах котячої сечі, потрібно купити йод. 5-6 крапель засобу розчинити в склянці теплої води, змочити в ньому рушник або серветку і накрити місце, яке мітить тварина. Залишити рушник потрібно на 5-7 годин, періодично змочуючи його в розчині. Згодом місце вимити ганчірочкою в мильному розчині.

Цей спосіб підходить лише для темного текстильного покриття та килима.

Для світлого ковроліну найкраще використовувати сухе чищення содою або спеціальними покупними засобами. Плитку можна вимити оцтом, розчином із содою або засобом для миття підлог. Дерево не любить вологу, а тому замочування не підійде, тут знадобляться інші засоби для сухого чищення.

Нагадаємо, названі найбалакучіші кішки: три породи, які стануть чудовою компанією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ