Як легко очистити гарбуз: два простих способи зняти шкірку з овоча

Автор: Ольга Березовська

Гарбуз – це універсальний овоч, з якого можна готувати солодкі та солоні страви. Але на те, щоб очистити її, потрібно витратити чимало сил, якщо не знати двох лайфхаків досвідчених господинь. Ми розповімо про них.

Як легко очистити гарбуз: два простих способи зняти шкірку з овоча - today.ua

Гарбуз містить безліч корисних речовин, тому його слід регулярно вживати. Але чим довше зберігається гарбуз, тим щільнішим стає її шкірка. Тому, щоб зняти її, варто спробувати один із двох простих способів.

Замочування

Досвідчені господині зазначають, що зрізати шкірку з гарбуза набагато простіше, якщо попередньо замочити овоч у воді. Потрібно просто вибрати ємність, що підходить за розміром, покласти в неї гарбуз, залити холодною водою і залишити мінімум на 12 годин.

Як легко очистити гарбуз: два простих способи зняти шкірку з овоча

Популярні зараз

ЗСУ можуть отримати балістичні ракети, які летять на 300 км

Уряд ухвалив рішення щодо підвищення зарплати частині бюджетників

В Україні посилили умови для виходу на пенсію

У світі найближчим часом стрімко зросте ціна на золото: долар втрачає лідерство

Щоб вода повністю покривала овоч, можна трохи притиснути його зверху. Після такого замочування шкірка стане набагато м'якшою і її буде легше зняти ножем або спеціальною овочечисткою.

Запікання

Найпростіший спосіб очистити гарбуз, яким користується багато господинь, - це запекти овоч цілком у духовці. Не потрібно доводити її до готовності, вистачить лише 3-5 хвилин при 180 градусах. За цей короткий термін шкірка стане м'якшою і її можна буде зняти без особливих зусиль.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як легко очистити гарбуз: два простих способи зняти шкірку з овоча

А раніше ми писали про те, яких помилок варто уникати, щоби не зіпсувати квашену капусту.