Гарбуз – це універсальний овоч, з якого можна готувати солодкі та солоні страви. Але на те, щоб очистити її, потрібно витратити чимало сил, якщо не знати двох лайфхаків досвідчених господинь. Ми розповімо про них.
Гарбуз містить безліч корисних речовин, тому його слід регулярно вживати. Але чим довше зберігається гарбуз, тим щільнішим стає її шкірка. Тому, щоб зняти її, варто спробувати один із двох простих способів.
Замочування
Досвідчені господині зазначають, що зрізати шкірку з гарбуза набагато простіше, якщо попередньо замочити овоч у воді. Потрібно просто вибрати ємність, що підходить за розміром, покласти в неї гарбуз, залити холодною водою і залишити мінімум на 12 годин.
Щоб вода повністю покривала овоч, можна трохи притиснути його зверху. Після такого замочування шкірка стане набагато м'якшою і її буде легше зняти ножем або спеціальною овочечисткою.
Запікання
Найпростіший спосіб очистити гарбуз, яким користується багато господинь, - це запекти овоч цілком у духовці. Не потрібно доводити її до готовності, вистачить лише 3-5 хвилин при 180 градусах. За цей короткий термін шкірка стане м'якшою і її можна буде зняти без особливих зусиль.
А раніше ми писали про те, яких помилок варто уникати, щоби не зіпсувати квашену капусту.