Today.ua

Як легко та швидко відмити дерев'яні та пластмасові кухонні дошки: лайфхаки господарок

Обробні дошки одні з найнеобхідніших предметів на кухні, які досить швидко забруднюються - особливо внаслідок неправильної експлуатації. Досвідчені господині розповіли, як легко та просто очистити пластикові та дерев'яні дошки за допомогою копійчаних засобів.

Пластикові обробні дошки практичніші за дерев'яні, адже вони менше вбирають запахи і довше знаходяться в експлуатації. Відмити дошку досить легко. Для цього рослинне масло потрібно змішати з оцтом, натерти поверхню, змити водою та помити дошку мильною губкою.

Щодо дерев'яних дошок, то вони дуже швидко чорніють, особливо якщо залишати їх довго вологими на сушці або тримати біля раковини, де на них систематично потрапляє волога. Але немає нічого неможливого. Дошку потрібно змочити теплою водою, щедро засипати сіллю і розтерти її по поверхні. Додати зверху соду і також розтерти. Залити все це оцтом, залишити на 10 хвилин, потім змити і помити мильною губкою.

Як відмити кухонну дошку - універсальні способи

Незалежно від матеріалу ці способи чищення з використанням копійчаних засобів потрібно проводити раз на місяць (залежно від частоти використання, може і раз на тиждень), щоб підтримувати чистоту.

Нагадаємо, експерт з прання розповів, у якій температурі прати рушники, і що робить їх "дубовими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ