Today.ua

Як легко вивести жирні плями з одягу: ефективні народні методи

Жирна пляма на улюбленій футболці або штанах може зіпсувати настрій навіть у найкращий день. Але в такі моменти не варто ставити хрест на одязі, а зробити кілька простих дій, які допоможуть назавжди забути про пляму.

Найпростіше вивести з одягу, звичайно, свіже забруднення. Але й старі плями можна видалити за допомогою доступних засобів, які знайдуться на будь-якій кухні.

Засіб для миття посуду

Свіжі та старі плями жиру легко прибираються рідиною для миття посуду. Потрібно просто нанести трохи засобу на забруднення, потерти пальцями і залишити на кілька хвилин у випадку щойно забрудненого одягу та годин – якщо пляма з'явилася давно. Після речі потрібно випрати в пральній машині.

Крохмаль

Потрібно розчинити у воді невелику кількість крохмалю, трохи підігріти і замочити в розчині, що вийшов, брудну річ на 10 хвилин. Потім можна випрати одяг вручну або в пральній машині. Такий спосіб підходить як для легких тканин, так і для більш щільних, як, наприклад, джинс.

Кола

Так, це саме той популярний напій. Кола чудово справляється з багатьма забрудненнями, у тому числі жирними плямами на одязі. Слід просто замочити річ у літрі або двох кока-коли на 2-3 години. Потім просто випрати одяг у пральній машині.

Сода

Харчова сода вбере весь жир із тканини. Тому відразу після того, як забруднення з'явилося на речі, потрібно посипати місце, що "постраждало", содою. Краще залишити її на кілька годин, а потім просто випрати річ у машинці.

Нагадаємо також про способи позбавлення плям від кави на одязі та меблях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ