Today.ua

Як очистити чайник від накипу: прості та ефективні способи видалити наліт

Кожна господиня хоча б раз стикалася з проблемою появи в електричному або звичайному чайнику накипу, який треба вчасно прибирати. Багато хто вважає, що видалити наліт можна лише спеціальними засобами, але краще використовувати натуральніші методи.

На кожній кухні знайдуться засоби, які допоможуть видалити наліт у чайнику та повернути йому первинний вигляд. Про деякі прості та ефективні способи боротьби з накипом ми розповімо далі.

Лимонна кислота

Видалення вапняного нальоту за допомогою лимонної кислоти – досить простий та доступний спосіб, який підходить для чайників будь-якого типу. Потрібно лише розчинити в півтора літрах води 20 грамів лимонної кислоти, налити цей розчин в чайник і закип'ятити. Після цього залишити на пів години, злити рідину і ретельно промити м'якою губкою. Після цього потрібно в чайник налити чистої води, прокип'ятити її та злити.

Оцет

Оцет також чудово справляється з нальотом. Потрібно налити в чайник один літр води та додати 100 мілілітрів оцту. Потім закип'ятити розчин та дати настоятися 5-10 хвилин. Після цього злийте суміш і протріть чайник м'якою губкою. Далі потрібно налити чисту воду, закип'ятити, вилити її та промити посуд.

Харчова сода

Щоб очистити чайник від накипу, можна налити один літр води і закип'ятити її. Після цього додати 1-2 столові ложки харчової соди, перемішати і залишити на пів години. Потім злити розчин, добре протерти поверхні м'якою губкою, налити чисту воду, закип'ятити і злити.

А раніше ми писали про те, як у домашніх умовах повернути білизну тюлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ