Процес очищення варених яєць від шкаралупи хоч і дуже простий, проте забирає чимало часу. Але досвідчені господині вигадали цікавий спосіб, який значно полегшує і прискорює це завдання.
Варені яйця використовуються в різних стравах. З їх приготуванням впорається навіть найнедосвідченіша на кухні людина. А очистити готові яйця від шкаралупи може навіть дитина. Тим більше використовуючи корисний лайфхак, яким дедалі активніше діляться в Мережі кулінарні блогери та господині.
Виявляється, за лічені секунди можна очистити навіть десяток яєць. Зазвичай на це витрачається багато часу, а використовуючи просту хитрість, можна значно прискорити процес. Отже, що потрібно зробити?
У сотейник покласти потрібну кількість яєць і залити їх холодною водою. Через дві хвилини після закипання потрібно акуратно дістати яйця ложкою і постукати ними об стінку сотейника, щоб утворилася невелика тріщина. Після повернути їх у киплячу воду і варити до готовності.
Коли яйця зваряться, слід перекласти в скляну банку і залити холодною водою, не наповнюючи посуд повністю. Потім щільно закрити банку кришкою і потрясти ємність буквально 10 секунд. Результат точно здивує – вся шкаралупа залишиться на дні банки, і ви отримаєте ідеально очищені яйця.
Пропонуємо також кілька лайфхаків від зоологів, які допоможуть змусити курок нести яйця щодня навіть узимку.