Натуральне вершкове масло в наш час знайти не просто, якщо ви тільки не робите його власними руками, або знаєте перевірених фермерів. Щоб відрізнити натуральне масло від пальмової олії, яку часто продають під виглядом натурального продукту, можна скористатися трьома перевіреними лайфхаками.
Заморозьте пачку вершкового масла, а потім дістаньте з морозилки і перші дві хвилини спробуйте відрізати шматочок. Натуральне масло буде колитися, кришитися, тоді як масло "з домішками" (наприклад, пальмова олія) різатиметься легко і м'яко.
Другий спосіб відрізнити натуральний продукт від фальсифікату - наочний. Налийте в склянки окріп і опустіть у кожен по шматочку масла від різних виробників. Спостерігайте протягом двох годин, що відбувається із продуктом. У натурального масла утворюється невелика білувата пінка, а вода в склянці залишиться прозорою навіть через 2 години. У ненатурального вершкового масла замість пінки утворюються пластівці незрозумілого походження, а колір води стане каламутним.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Ще один спосіб перевірити якість масла – це залишити його на тарілці при кімнатній температурі на пару годин, а потім намазати на хліб. Натуральне підтале масло нагадує морозиво пломбір, не розтікається, лягає рівним шаром і не блищить. Масло з додаванням невідомих сторонніх домішок буде схоже на жир, буде рідким і блискучим.
Раніше повідомлялося, як у домашніх умовах визначити пальмову олію у молочних продуктах.