Якщо ви хочете зробити запаси буряків на зиму, потрібно правильно підготувати овоч до зберігання. Як зробити так, щоб буряк не в'янув і не втрачав свої корисні властивості до весни, розповіли автори блогу "Українське насіння".
Буряк має безліч корисних властивостей, і в зимовий період це одне з джерел вітамінів, які так необхідні в цю пору. Буряк сприяє зниженню артеріального тиску, зміцнює стінки судин, покращує роботу печінки, допомагає виводити зайву рідину з організму та багато іншого.
Як правильно зберігати буряки взимку
Експерти радять закладати на зимове зберігання середньостиглі та пізні сорти буряків. Найкраще зберігаються коренеплоди середнього розміру, маленькі – швидко втрачають вологу та зморщуються. Великий буряк може бути не таким солодким.
Перед закладкою на зберігання помийте і обов'язково залиште буряк просохнути. Якщо ви покладете в сховище хоч один зіпсований буряк, то будуть зіпсовані й інші коренеплоди.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Ідеально зберігати буряки при температурі 0-2 градуси. Якщо у вас є льох, в якому сухо, можете залишити буряки там, поклавши їх у в пісок, дерев'яну стружку або в сухий торф. У квартирі можете зберігати буряки у паперових пакетах навіть на балконі, якщо там не волого.
Раніше повідомлялося, що не можна робити при варінні буряків, щоб овоч не втратив соковитість і колір.