Today.ua

Як почистити мікрохвильову піч від жиру за допомогою копійчаного засобу, який є на кожній кухні

Кухонна побутова техніка сильно брудниться при регулярному використанні. Особливо це стосується плити, духовки та мікрохвильової печі. Не завжди магазинна хімія краще допомагає впоратися з жиром та нальотом, ніж прості домашні засоби. Універсальним засобом, який швидко почистить, наприклад, мікрохвильову піч, є лимонна кислота.

У домашніх умовах можна приготувати ось такий засіб для чищення. Візьміть невелику миску, влийте в неї близько 400-500 мл води та 1-2 ст. л. порошку лимонної кислоти Для самого процесу очищення підготуйте губку, ганчірку або паперові рушники. На руки краще надіти кухонні рукавички, а діставати розігрітий розчин потрібно за допомогою прихваток, щоб не отримати опік лимонною кислотою.

Як очистити мікрохвильову піч за допомогою лимонної кислоти

Наливаємо в миску воду, висипаємо в неї лимонну кислоту. Ретельно перемішуємо, щоб вона розчинилася у воді.

Ставимо миску в мікрохвильову піч на найбільшу потужність і включаємо на 3-5 хвилин, а якщо забруднення дуже сильні - на 10 хвилин.

Коли таймер відключиться, не варто виймати ємність відразу. Вона має парувати протягом 5-10 хвилин.

Потім відкриваємо дверцята і витираємо стінки печі ганчіркою. Ви з легкістю відмиєте всі забруднення і мікрохвильова піч усередині буде блищати.

Якщо не виходить відмити якісь ділянки, тоді потрібно змочити губку в розчині та протерти ще раз. Також можна спробувати замість лимонної кислоти взяти лимон і виконати ті самі дії. Витиснути з лимона сік в посуд з водою. Сам фрукт покласти в той же посуд і поставити в мікрохвильову піч на 5-10 хвилин - в залежності від ступеня забруднення. Потім даємо посуду з лимоном постояти в мікрохвильовій печі ще 5-10 хвилин, після чого відкриваємо дверцята і протираємо техніку зсередини чистою ганчіркою.

Раніше повідомлялося, як видалити жирні плями з одягу за допомогою підручних засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ