Деруни виходять рум'яними, соковитими та ніжними не у всіх господинь, незважаючи на легкість приготування цієї страви. Є три кулінарні секрети, як покращити смак найпопулярніших картопляних оладок.
Щоб деруни вийшли засмаженими, ароматними та ніжними, потрібно звернути увагу на деякі тонкощі.
Оберіть правильний сорт картоплі
Важливим є сорт картоплі – для приготування дерунів більше підійдуть овочі з високим вмістом крохмалю. Вона має потрібну структуру, завдяки чому забезпечується в'язкість і вироби виходять апетитними та смачними.
Відмовтеся від борошна
Якщо картопля вибрана правильно, непотрібно додавати до неї борошно. Воно тільки погіршить смак дерунів – відчуватиметься у тісті. Щоб картопляно-цибулева суміш не була занадто рідкою, просто відіжміть терті овочі і вилийте зайвий сік. Шеф-кухарі закликають відмовитися і від яєць, щоб нічого не перебивало смак картоплі, але це вже за бажанням.
Додайте сметану
Деруни вийдуть ніжнішими і не потемніють, якщо додати у картопляне тісто одну-дві столові ложки сметани. Якщо її немає під рукою, можна влити трохи лимонного соку – він забезпечить приблизно той самий ефект.
Пам'ятайте, що у деруни небажано додавати багато спецій у вигляді паприки, часнику, перцю або ароматних трав. Справа у тому, що прянощі перебивають смак картоплі, яка відходить за задній план. Оптимально використовувати тільки саму картоплю, цибулину і трохи солі.
Деруни потрібно обсмажувати на середньому вогні – на занадто сильному вони пригорять, а на маленькому – розваряться та прилипнуть до сковороди.
Нагадаємо, як приготувати деруни по-італійськи.