Як позбутися неприємного запаху в мікрохвильовій печі: лайфхаки

Автор: Ольга Березовська

Іноді в мікрохвильовій печі, яку часто використовують для розігріву та приготування їжі, виникає неприємний запах. І навіть якщо помити техніку, аромат все одно залишається. У такому разі допоможуть засоби, які можна знайти на кухні чи в аптечці.

Як позбутися неприємного запаху в мікрохвильовій печі: лайфхаки - today.ua

Пропонуємо кілька лайфхаків від досвідчених господинь, завдяки яким можна позбутися неприємного запаху в мікрохвильовій печі.

Лимонна кислота

Потрібно взяти одну чайну ложку лимонної кислоти та розчинити її в склянці теплої води. Потім перелити розчин у чашку або миску, яка витримує високі температури, поставити в мікрохвильову піч і включити на повну потужність на 5-7 хвилин. Після відключення не відкривайте відразу дверцята, дайте розчину охолонути. Після цього вийміть посуд і протріть мікрохвильову піч вологою тканиною або губкою.

Сода

Візьміть тарілку, яка підходить для нагрівання їжі в мікрохвильовій печі та насипте на неї дві столові ложки соди. Додайте трохи води і перемішайте, щоб вийшла кашка. Поставте тарілку в мікрохвильову піч і включіть її на максимальну потужність на 5 хвилин. Дайте тарілці охолонути, не відкриваючи дверцята, а потім протріть стінки техніки.

Популярні зараз

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

У ПЦУ розставили крапки над “і“ у питаннях жіночого дрес-коду для відвідин церкви

В Україні починається масовий перерахунок субсидій: що зміниться

В Україні пропонують починати шкільну освіту з 3-5 років

Як позбутися неприємного запаху в мікрохвильовій печі: лайфхаки

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Активоване вугілля

У цьому випадку знадобиться звичайне блюдце. У нього потрібно покласти 5-7 таблеток активованого вугілля та поставити його в мікрохвильову піч на ніч. Вранці потрібно дістати тарілку з вугіллям та протерти техніку вологою губкою.

Пропонуємо також кілька методів видалення неприємного запаху на кухні під час приготування риби.