Today.ua

Як позбутися плісняви без хімії: топ-3 народні засоби

Цвіль може з'явитися в будь-якій кімнаті будинку. Вона не тільки псує зовнішній вигляд стін та вікон, а й негативно позначається на здоров'ї людей, тому її необхідно позбавлятися. Як це зробити без хімії?

На полицях магазинів можна знайти чимало хімічних засобів від плісняви. Але вони містять шкідливі речовини, тому не варто зловживати ними. Найкраще використовувати натуральні розчини, а не побутову хімію. Їхніми рецептами ми й поділимося.

Народні засоби від плісняви

Масло чайного дерева

Досвідчені господині часто використовують масло чайного дерева для боротьби з пліснявою, оскільки воно має протигрибкові властивості та приємний аромат. Щоб приготувати розчин, потрібно у 200 мілілітрах води розчинити одну чайну ложку ефірної олії. Протріть сухою ганчіркою місце, де утворилася пліснява, а потім обробіть поверхню отриманою сумішшю.

Перекис водню

У кожній домашній аптечці можна знайти перекис водню, який використовують для обробки ран. Але вона також дуже ефективна у боротьбі з пліснявою на кухні, у кімнатах та ванній. Потрібно лише нанести на уражені ділянки 3-відсотковий розчин перекису і залишити на 10 хвилин. Після цього протріть поверхню вологою ганчіркою.

Порада: перед тим, як нанести перекис на всю уражену ділянку, краще перевірити дію засобу на невеликому шматочку стіни. Це допоможе уникнути випадкового пошкодження або зміни кольору поверхні.

Лимон

Лимонний сік – універсальний антисептик. Завдяки високій концентрації кислоти він руйнує міцелій плісняви та дезінфікує поверхню. Потрібно взяти 3 лимони та видавити з них сік, після чого нанести його на уражену ділянку. Через п'ять хвилин необхідно протерти поверхню вологою губкою чи тканиною.

А раніше ми ділилися лайфхаком китайських жінок, які використовують капронові колготи під час збирання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ