Літо – це сезон свіжих фруктів. Але куплені абрикоси, груші, персики та інші натуральні ласощі важливо правильно зберігати, щоб зберегти їх смак та користь. Тому що висока температура та підвищена вологість прискорюють псування фруктів. Але є кілька способів уповільнити цей процес.
Багато хто вважає, що досить просто покласти фрукти в холодильник, щоб зберегти їхню свіжість. Але насправді не всі плоди добре переносять низькі температури. Наприклад, банани, авокадо та цитрусові краще зберігати не у холодильнику, а яблука, ягоди, виноград, персики, груші, сливи та абрикоси навпаки, довше зберігають свіжість у холоді.
Підготовка до зберігання
Досвідчені господині не радять зберігати фрукти разом з овочами, оскільки так вони швидше псуються. Також не варто мити плоди перед тим, як покласти їх у холодильник. Зберігати їх краще у заводській упаковці або в нещільно зав'язаному пакеті з невеликими вентиляційними отворами при температурі не вище 8 градусів.
Недозрілі плоди краще залишити на пару днів при кімнатній температурі, поклавши їх у паперовий пакет із перфорацією, а вже після класти їх у холодильник. Найкращим варіантом стане спеціальний відсік для фруктів або нижня полиця, яку можна застелити паперовими серветками, які вберуть у себе зайву вологу і не дадуть плодам швидко зіпсуватися.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Зберігання
Не варто зберігати свіжі фрукти в холодильнику більше п'яти днів. Краще купувати невелику кількість улюблених плодів та з'їдати їх. Але якщо немає можливості відразу їх з'їсти, то важливо періодично перевіряти фрукти та прибирати ті, які вже почали псуватися.
До речі, такі плоди можна не викидати, а обрізати зіпсовану частину, а решту заморозити, щоб потім приготувати компот або використати фрукти для десерту. Але тільки в тому випадку, якщо плід тільки почав псуватися, а не запліснів або згнив майже повністю.
Нарізані фрукти
Порізані фрукти, які відразу не з'їли, потрібно покласти в герметичний харчовий контейнер і поставити в холодильник. Зберігати такі продукти довго не варто. Через кілька годин вони втратять не лише привабливий зовнішній вигляд та смакові якості, але й більшу частину корисних властивостей.
Нагадаємо, що якщо фрукти потемніли або обвітрілися, їх краще не вживати. Оскільки на них активно розвиваються бактерії, які можуть спричинити серйозні проблеми зі здоров'ям.
Пропонуємо також дізнатися про фрукти, які допомагають підтримувати здоров'я імунної системи та зміцнювати організм.