Зараз саме час робити запаси на зиму, у тому числі й заморожувати сезонні овочі та зелень, поки ціни на них ще не підскочили. Є кілька простих правил заморозки, які допоможуть зберегти продукти свіжими та презентабельними. Розглянемо їх на прикладі зелені.
Найчастіше господині заморожують кріп. Це універсальна приправа до супу та інших гарячих страв. Щоб не дістати взимку з морозилки кашу, потрібно правильно підготувати зелень до заморозки.
Добре промийте стебла кропу і відкиньте його на друшляк. Дочекайтеся, поки вода стіче.
Товсті стебла обріжте та заморозьте окремо. Їх можна використовувати для бульйонів або при варінні пельменів.
А самі пучки зелені дрібно поріжте і закладіть по кілька жменей у спеціальні пакети для заморожування (zip-пакети).
Кожен пакетик утрамбуйте щільно, сформуйте в ковбаску, максимально усуваючи повітря з пакетів.
Усі ковбаски закладіть в один пакет, підпишіть дату і сховайте в морозильну камеру.
Коли вам потрібно буде дістати кріп, це буде дуже зручно. Дістаньте ковбаску, побийте качалкою для тіста і дрібний кріп посиплеться як свіжий.
Розкритий пакет-ковбаску слід зберігати окремо і використовувати стільки разів, поки кріп не закінчиться. Потім приступайте до наступної ковбаски.
Такий спосіб заморожування та зберігання можна застосовувати до будь-якої зелені: петрушки, руколи, шпинату, селери, кінзе і т.д.
Раніше повідомлялося, як можна заморозити помідори на зиму.