Today.ua

Як правильно заварювати чай у пакетиках: популярна помилка, що псує смак напою

Важко уявити, які можуть виникнути питання щодо заварювання чаю у пакетиках. Багато хто звик класти в чашку пакетик, заливати його окропом і залишати на кілька хвилин. Але питання в тому, якою водою заливати чайний пакетик.

Для того, щоб напій вийшов більш насиченим і ароматним, пакетик або заварку рекомендують заливати не окропом з вогню, а водою, температура якої досягає не більше 80 градусів.

Справа в тому, що надмірно гаряча рідина не дає чайному листю розкрити всі свої якості. Важливим є також і час настоювання чаю. Це залежить від самого сорту чаю і навіть форми пакетика. Наприклад, найшвидше заварюється чорний чай, зелений  готується трохи довше, а от трав'яним напоям потрібно настоятися.

Якщо пакетик однокамерний, процес заварювання чаю займе близько 4 хвилин, двокамерного - до 3 хвилин. Якщо ж листя чаю упаковано в пірамідки, то можна заварювати від 5 до 7 хвилин.

Один пакетик можна використовувати лише один раз. Тут справа не тільки в тому, що в другій чашці смак і аромат будуть дуже слабкими, але також слід враховувати, що у вологому поживному середовищі бактерії та грибки розмножуються швидше.

Шкідливо для здоров'я пити вчорашній чай, який стояв на свіжому повітрі і вже вкрився плівкою. Ця плівка обволікає стінки шлунка і кишечника і тим самим перешкоджає попаданню корисних речовин в організм людини.

Раніше повідомлялося, який чай вважається шкідливим для чоловічого здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ