Банош – це відома страва української кухні, яка широко поширена у Карпатському регіоні. Готується вона з кукурудзяної крупи або борошна, а подається разом із бринзою та шкварками. Як приготувати ніжний і ситний банош вдома?
Ми поділимося простим рецептом баношу, з яким впорається будь-яка українська господиня.
Рецепт баноша на сметані з бринзою та шкварками
Інгредієнти:
- Кукурудзяна крупа – 180 грамів
- Сметана – 200 грамів
- Вода – 200 мілілітрів
- Цибуля – половинка
- Бринза – 150 грамів
- Сир – 100 грамів
- Копчене сало – 100 грамів
- Рослинна олія – 2 столові ложки
- Сіль та перець – на смак
Приготування:
- У каструлі, в якій варитимете банош, змішайте воду і сметану.
- Доведіть суміш до кипіння.
- Кукурудзяну крупу промийте 2-3 рази і додайте в киплячу сметану з водою.
- Посоліть та поперчіть.
- Постійно помішуючи, варіть близько 20 хвилин.
- У цей час потрібно порізати сало і обсмажити його на олії до гарного рум'яного кольору.
- Потім шкварки слід вийняти з олії та обсмажити на ній дрібно порізану цибулю.
- У гарячий банош додайте сир і ретельно перемішайте.
- Розкладіть по тарілках, посипте тертою на великій тертці бринзою і додайте шкварки з цибулею.
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом смачного печінкового торта із секретним інгредієнтом.