Today.ua

Як приготувати банош: рецепт ніжної кукурудзяної каші зі шкварками та бринзою

Банош – це відома страва української кухні, яка широко поширена у Карпатському регіоні. Готується вона з кукурудзяної крупи або борошна, а подається разом із бринзою та шкварками. Як приготувати ніжний і ситний банош вдома?

Ми поділимося простим рецептом баношу, з яким впорається будь-яка українська господиня.

Рецепт баноша на сметані з бринзою та шкварками 

Інгредієнти:

Приготування:

  1. У каструлі, в якій варитимете банош, змішайте воду і сметану.
  2. Доведіть суміш до кипіння.
  3. Кукурудзяну крупу промийте 2-3 рази і додайте в киплячу сметану з водою.
  4. Посоліть та поперчіть.
  5. Постійно помішуючи, варіть близько 20 хвилин.
  6. У цей час потрібно порізати сало і обсмажити його на олії до гарного рум'яного кольору.
  7. Потім шкварки слід вийняти з олії та обсмажити на ній дрібно порізану цибулю.
  8. У гарячий банош додайте сир і ретельно перемішайте.
  9. Розкладіть по тарілках, посипте тертою на великій тертці бринзою і додайте шкварки з цибулею.

Смачного!

А раніше ми ділилися рецептом смачного печінкового торта із секретним інгредієнтом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ