Буряк зазвичай вариться довго, тому доводиться запасатися терпінням. Є спосіб прискорити приготування овочів – не знадобляться навіть каструля та вода.
Буває так, що овочі потрібні швидко і немає часу чекати, поки вони зваряться. Ще одним способом їх приготування є запікання, але його також не можна назвати швидким. А найоперативніший метод отримати буряк на салат – використати мікрохвильову піч.
Не будемо сперечатися про корисність чи шкоду цієї побутової техніки, але те, що вона спрощує життя господиням – незаперечний факт. З цією піччю можна не лише швидко розігрівати страви, а й готувати нові. Один із способів її застосування – для термічної обробки коренеплодів.
Візьміть пакет із застібкою – такі зазвичай беруть для заморожування продуктів. Звичайні "майки" не підійдуть, вони занадто тонкі. Промийте буряки невеликого розміру і покладіть усередину пакета. Ним доведеться пожертвувати і зробити в ньому 3-4 дірки ножем чи ножицями. Однак такий пакет можна використовувати повторно.
Застебніть пакет і відправте його на 15 хвилин у мікрохвильову піч. При цьому необхідно вибрати максимальну потужність. Якщо овочі великі, може знадобитись трохи більше часу – 20 або 25 хвилин.
Готові буряки слід витягнути їх печі і викласти на тарілку для охолодження. Обережно, вони дуже гарячі і можна обпектися.
Коли буряк охолоне, сміливо використовуйте його для вінегрету, "Оселедця" під шубою або борщу. Смачного!
Аналогічним методом можна готувати моркву, а також картоплю у мундирах. Регулюйте час залежно від розміру продуктів.
Нагадаємо, що буряк зараз різко подешевшав – разом із рештою овочів борщового набору.