Гаряче вино з медом, цитрусовими та спеціями відмінно зігріє у холодний зимовий день. До того ж приготувати такий напій дуже просто.
Глінтвейн популярний у багатьох країнах світу, оскільки цей напій ідеальний для зимових вечорів, коли хочеться швидко зігрітися після прогулянки або повернення з роботи. Ми розповімо, як приготувати глінтвейн і які спеції найкраще додавати до нього.
Рецепт глінтвейну
Інгредієнти:
- Червоне сухе вино – 700 мілілітрів
- Апельсин – 2 штуки
- Лимон – 1 штука
- Яблуко – 1 штука
- Чорнослив – 5 штук
- Мед – 4 столові ложки
- Палички кориці – 2 штуки
- Зірочки анісу (бадьян) – 2 штуки
- Гвоздика – 5-10 бутонів
- Вода – 0,5 літра
Приготування:
- У сотейник з товстим дном налийте воду і покладіть корицю, гвоздику, бадьян і чорнослив.
- Доведіть воду до кипіння, додайте мед і проваріть 10 хвилин.
- У цей час потрібно вимити апельсини, лимон та яблуко, після чого нарізати їх невеликими часточками.
- Додайте фрукти у воду з медом та спеціями.
- Проваріть протягом 5-7 хвилин.
- Після цього влийте в інгредієнти для глінтвейну вино і продовжуйте варити. Але не доводьте напій до кипіння. Він має бути просто гарячим.
- Розлийте глінтвейн по чашках або жароміцних келихах, прикрасьте часточкою апельсина і подавайте до столу.
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом корисної для здоров'я пасти Амосова.