Багато хто воліє піти в магазин і придбати вже готову моркву по-корейськи. Але цю страву можна зробити і самостійно. Готується вона дуже просто, головне - підібрати потрібні приправи та дотримуватися певної технології. Як приготувати вдома цю чудову закуску?
Для приготування моркви по-корейськи потрібна спеціальна тертка, але якщо її немає, не потрібно засмучуватися. Щоб нарізати тонкою соломкою моркву, можна використовувати овочечистку, а потім нарізати гострим ножем.
Морква по-корейськи - рецепт
Інгредієнти:
- Морква середнього розміру – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Цукор – 2 столові ложки
- Сіль - 1 столова ложка
- Рослинна олія – половина склянки
- Оцтова есенція – 1 чайна ложка
- Молотий чорний та червоний перець – по 1 чайній ложці
- Молотий коріандр – за смаком
Порада: можна використовувати готову приправу для корейської моркви.
Приготування:
- Спочатку потрібно очистити і помити моркву, після чого нарізати її на спеціальній тертці або за допомогою овочечистки.
- Далі перекладіть нарізану моркву в глибоку миску, посоліть і поперчіть її та додайте мелений коріандр.
- Влийте оцтову есенцію.
- Ретельно перемішайте моркву з приправами руками та поставте настоюватися на 15 хвилин.
- У цей час потрібно очистити часник і пропустити через спеціальний прес або дрібно нарізати ножем.
- Посипте моркву подрібненим часником, але не перемішуйте.
- На сковороді нагрійте олію і полийте їм моркву.
- Перемішайте закуску дерев'яною ложкою.
- Перекладіть готовий салат у контейнер та поставте в холодильник мінімум на 5 годин.
- Домашня морква по-корейськи готова!
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом холодцю без тривалого варіння.