Сьогодні, 1 серпня, в Україні відзначають Маковий Спас чи Маковій. У цей день заведено пекти солодощі з меду та маку. Пропонуємо рецепт смачного і легкого в приготуванні смаколика, відомого як шулики.
Як приготувати шулики на Маковія?
Інгредієнти:
- Борошно - 3 столові ложки
- Кефір – 1 столова ложка
- Сіль – половина чайної ложки
- Сода – половина чайної ложки
- Лимонна кислота – половина чайної ложки
- Мак – 200 грамів
- Мед - 5 столових ложок
- Гаряча кип'ячена вода – чайна ложка
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- За дві години до початку приготування мак потрібно залити окропом і відставити, щоб він розбух.
- Пшеничне борошно слід змішати з сіллю, содою та лимонною кислотою.
- Сухі інгредієнти залийте теплим кефіром (за бажання його можна замінити теплою водою).
- Замісіть густе тісто.
- Розділіть його на дві частини та тонко розкатайте їх.
- Виделкою зробіть проколи по всій поверхні коржів.
- Поріжте так, щоб вони помістилися на сковороду.
- Розігрійте суху сковороду, зробіть мінімальний вогонь та обсмажте шматочки тіста під кришкою по п'ять хвилин.
- Остудіть їх до кімнатної температури та розламайте руками на середнього розміру шматочки.
- Після цього потрібно приготувати макову заливку. Для цього треба злити воду з маку та перебити його блендером. Коли з'явиться біла рідина, слід додати мед і теплу воду.
- Масою, що вийшла, залийте коржі, перемішайте і дайте просочитися протягом пари годин.
Смачного!
На Медовий Спас також можна приготувати медові пряники. Їхній рецепт також дуже простий.
Популярні зараз
У 2025 році у всіх українських школярів буде безкоштовне харчування
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak