Today.ua

Як приготувати шулики: рецепт українських ласощів з медом і маком на Маковія

Сьогодні, 1 серпня, в Україні відзначають Маковий Спас чи Маковій. У цей день заведено пекти солодощі з меду та маку. Пропонуємо рецепт смачного і легкого в приготуванні смаколика, відомого як шулики.

Як приготувати шулики на Маковія?

Інгредієнти:

Приготування:

  1. За дві години до початку приготування мак потрібно залити окропом і відставити, щоб він розбух.
  2. Пшеничне борошно слід змішати з сіллю, содою та лимонною кислотою.
  3. Сухі інгредієнти залийте теплим кефіром (за бажання його можна замінити теплою водою).
  4. Замісіть густе тісто.
  5. Розділіть його на дві частини та тонко розкатайте їх.
  6. Виделкою зробіть проколи по всій поверхні коржів.
  7. Поріжте так, щоб вони помістилися на сковороду.
  8. Розігрійте суху сковороду, зробіть мінімальний вогонь та обсмажте шматочки тіста під кришкою по п'ять хвилин.
  9. Остудіть їх до кімнатної температури та розламайте руками на середнього розміру шматочки.
  10. Після цього потрібно приготувати макову заливку. Для цього треба злити воду з маку та перебити його блендером. Коли з'явиться біла рідина, слід додати мед і теплу воду.
  11. Масою, що вийшла, залийте коржі, перемішайте і дайте просочитися протягом пари годин.

Смачного!

На Медовий Спас також можна приготувати медові пряники. Їхній рецепт також дуже простий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ