Today.ua

Як приготувати ідеальну смажену картоплю: кухар поділився головним секретом

Ідеальну смажену картоплю приготувати не так складно, але потрібно знати деякі нюанси. Про них британський кухар Том Уестерленд (Tom Westerland) розповів виданню Daily Mirror. Доведеться витратити трохи часу і зусиль, і ваша страва вийде неперевершеною.

Свій секрет приготування картоплі кухар називає "семихвилинним трюком". Том Уестерленд радить використовувати для приготування сорти з низьким вмістом цукру, такі як "Маріс Пайпер" або "Кінг Едвард". Далі він чистить і нарізає картоплю на скибочки, заливає їх водою, додає сіль, і ставить на вогонь. Коли вода закипить, в ній потрібно буквально на сім хвилин залишити картоплю, а вже потім її смажити.

Коли картопля постоїть, її потрібно пропустити через друшляк, дати обсохнути, а потім посипати сіллю. Після цього картоплю можна викладати на деко з яловичим жиром, і ставити в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуйте страву до золотистої скоринки, і подавайте як гарнір. Том Уестерленд також дав поради по варінню картоплі. Головна помилка багатьох господинь полягає в тому, що вони солять воду, в якій буде варитися картопля, а солити потрібно вже напівготовий овоч, коли він уже майже зварився. Тоді картопля точно візьме всю необхідну сіль і буде смачною.

Раніше повідомлялося, що в Україні в кінці жовтня почали падати ціни на картоплю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ