Борщ вийде насичено червоним, якщо правильно підготувати буряк і обов'язково додати у страву кислоту. Не всім господиням вдається досягти яскраво-червоного кольору борщу, так як іноді буряк після приготування стає блідо-рожевим. Щоб цього не сталося, разом з буряком потрібно вчасно додати в борщ ложку оцту, кислу капусту, або солоні помідори.
У буряках містяться водорозчинні пігменти - антоціани. Ці пігменти мають червоний колір, в який і забарвлюється борщ. Однак, антоціани такі насичено червоні лише у кислому середовищі. Тому будь-які кислі продукти - квашену капусту, солоні сливи, солоні помідори - треба додавати в борщ саме в той момент, коли смажиться буряк. Тоді ваш борщ буде не тільки смачним, але і яскравим і апетитним.
Коли ви готуєте борщ з томатною пастою, то він завжди виходить набагато яскравіше і червоніше, ніж зі свіжими помідорами. А секрет в тому, що в магазинній томатній пасті міститься оцтова кислота, вона і додає вашому борщу потрібний відтінок. Всі помічали, що на другий-третій день борщ стає ще більш насиченого кольору і смаку. І цьому також є пояснення. Борщ складається з безлічі інгредієнтів, які при варінні термічно руйнуються, виділяючи молекули смаку. Процес цього руйнування не закінчується після того, як ми знімаємо борщ з плити. Смакові молекули залишаються під кришкою, і з часом їх стає набагато більше, саме тому на другий день борщ стає смачніше і ароматніше.
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний борщ з квашеною капустою і квасолею.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal