Як приготувати смачний пісний борщ, який нічим не поступається традиційному рецепту

Борщ готують в різних куточках України і у кожної господині є свої хитрощі приготування цієї страви. Наші предки готували в більшості своїй пісний борщ, так як свиней якщо і заколювали, то перед великими святами. Якщо ви звикли традиційно готувати борщ з м'ясом, спробуйте один раз приготувати пісний український борщ лише с овочами, який вийде не менш насиченим і ароматним, як ви звикли.

Як приготувати смачний пісний борщ, який нічим не поступається традиційному рецепту - today.ua

Пісний борщ за рецептом Євгена Клопотенко

Інгредієнти:

Вода - 2 л
Буряк - 2 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Картопля - 3-4 шт.
Болгарський перець - ½ шт.
Морква - ½ шт.
Квашена капуста (з розсолом) - 200 г
Томатна паста - 2 ст. л.
Мед - 1-2 ст. л.
Сіль і перець - за смакомЯк приготувати смачний пісний борщ, який нічим не поступається традиційному рецепту Для початку потрібно приготувати основу для нашого борщу - бульйон на буряках або просто відвар з буряка. Для цього почистіть буряк, розріжте його навпіл, залийте водою і варіть 40 хвилин до готовності. Додайте у відвар ½ цибулини і продовжуйте готувати далі.

Картоплю наріжте дрібними кубиками і відправте до бурякового бульйону. Половину моркви наріжте соломкою і теж додайте в каструлю до бульйону.

Приступаємо до приготування засмажки. Візьміть половинку болгарського перцю і половину цибулини, наріжте їх кубиками і припустіть на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії. Тушкуйте до м'якості протягом 3-5 хвилин. Додайте в зажарку томатну пасту і ще протушкуйте ще 2-3 хвилини.

Дістаньте з бульйону буряк, дайте йому трохи охолонути і наріжте шматочками. Знову киньте буряк в бульйон, вже разом з засмажкою. Додайте в борщ квашену капусту з розсолом і проваріть 3 хвилини до кипіння.

Спробуйте ваш борщ і додайте за смаком сіль, перець і мед. Коли борщ настоїться, він буде ще більш духмяний і смачний. При бажанні можете відправити страву в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів, щоб борщ трохи потомився.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати борщову заправку на зиму зі свіжих овочів.

ПриватБанк планує відмовитися від кредитних карт
ПриватБанк до кінця 2020 року планує встановити по всій території України не менше десяти тисяч платіжних біометричних POS-терміналів, які дозволяють ...
Кабмін вирішив звільнити від комуналки і збільшити пенсію деяким громадянам: дізнайтеся, кого торкнеться нововведення
Кабмін вирішив частково звільнити від комунальних витрат деких громадян, а також збільшити пенсійні виплати для членів сімей загиблих в АТО / ООС. Вид...
Долар після виборів продовжує зростати, євро різко просів: НБУ оновив курс валют
Курс долара в Україні, 29 жовтня, встановлений на рівні 28,40 грн/долар, що на 4 копійки більше, ніж в попередній банківський день. Незважаючи на те, ...
В Україні середня зарплата виросла на 550 гривень: хто з громадян отримує найбільше
Середня зарплата українців у вересні збільшилася на 4,8%, або на 552 грн, і тепер становить 11 998 грн. У той же час заборгованість по зарплатах в Укр...
Під час карантину в Україні подорожчають продукти: на що підвищаться ціни і чому
В Україні термін дії карантинних обмежень продовжили до кінця поточного року. У зв'язку з тим, що люди знову в холодну пору року опиняться на майже то...